Krem zupa z selera naciowego

Krem zupa z selera naciowego

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • selera naciowego

    0,7 kg
  • bulion warzywny

    1,5 szklanki
  • śmietana

    150 g
  • mąka ziemniaczna

    1 łyżka
  • pieprz

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • olej

    1 łyzka
  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Seler umyć, drobno posiekać, gotować w bulionie warzywnym ok 30 minut. Cebulę drobno posiekać, usmażyc na łyżce oleju. Ugotowany seler wraz z cebulką zmiksować, dołozyć śmietanę i zagęścić mąką ziemniaczaną. Całość zagotować, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Krem podawać z posiekaną natką pietruszki i grzankami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

18.12.2013 21:26
Prosta, apetyczna.

caralajna

05.05.2013 08:36
właśnie szukałam pomysłu na zupę z selera naciowego bo mam go dużo w lodówce, fajny przepis :)

Alex_M

25.04.2013 10:56
świetna zupa!

Ela15

08.05.2012 11:08
apetycznie wygląda

Iwona51

17.10.2011 10:53
super

ElizaT

04.03.2011 12:46
pyszna jest

Margo1

17.12.2010 08:56
ślicznie wygląda i jest bardzo zdrowy

Kate131

30.07.2010 21:44
uwielbiam zupę selerową

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat