Faszerowana papryka mięsem, ryzem i szpinakiem

Faszerowana papryka mięsem, ryzem i szpinakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    4 szt
  • mięso mielone wołowe

    500 g
  • szpinak mrożony

    0,5 op
  • pomidory w zalewie pomidorowej

    1 puszka
  • ryż

    1 woreczek
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól, pieprz, włoska przyprawa

    1
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Pokrojoną w kosteczkę cebulę zeszklić na oleju, dodać czosnek a po chwili mięso mielone Usmażyć mięsko i dodać szpinak. Na koniec przyprawić według uznania.
W miedzy czasie gotujemy ryż- ok 12 min :D, po odcedzeniu rozcinamy woreczek i wsypujemy ryż do mięsa.
Przygotowane papryki umieszczamy w naczyniu. Faszerujemy aż po brzegi.
Zamykamy nafaszerowane papryki denkiem paprykowym. Do naczynia wlewamy pomidory z puszki. Przykrywamy folia aluminiową i w stawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 30- 50 min, w zależności od tego czy lubi się miękką czy chrupiącą paprykę:)

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

as28

28.11.2013 10:37
mniam mniam

MarchiochaKucharzy

14.11.2013 13:35
to taka alternatywa dla klasycznych gołąbków, które tez uwielbiam... ale jeszcze nigdy nie robiłam :D

Ola1984

06.11.2013 10:20
Zdecydowanie moje smaki :) Pysznie :)

Luka Li

06.11.2013 10:06
ciekawie wygląda!

dodi

06.11.2013 09:30
smakowitości!

EwelinkA_93

06.11.2013 09:19
rewelacja :-)

Luki

06.11.2013 08:47
PYSZNE DANIE

Monia

06.11.2013 08:43
W taki sposób papryki jeszcze nie jadłam :)

Wiesława1

06.11.2013 08:30
Ciekawe danie

2milutka

06.11.2013 08:24
ładnie wygląda;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat