Ryż z ziołami i majonezem

Ryż z ziołami i majonezem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    2 szklanki
  • majonez

    0,75-1 szklanki
  • pęczek natki pietruszki

    1 szt
  • pęczek szczypiorku

    1 szt
  • sól

  • bazylia

    1 łyżka
  • oregano

    1 łyżka
  • rozmaryn

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotowac w duzej ilości posolonej wody (jak makaron). Odcedzić i osaczyć. Dodać posiekany szczypiorek i pietruszkę oraz pozostałe zioła. Dokładnie wymieszać, dodać majonez i wszystko razem wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

malcik111

18.04.2012 09:30
coś nowego na ryż:)

jogobella231

23.01.2012 10:09
extra

aniapetr

08.11.2011 18:31
bardzo fajny i ciekawy pomysł na ryż

anemon

18.04.2011 07:31
Ja też do ryżu zawsze dodaję świeże zioła, ale z majonezem jeszcze nie próbowałam.

manaika

14.04.2011 17:19
ciekawy pomysł

Mysiunia

03.11.2010 16:32
swietny przepis!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat