Jabłecznik

Jabłecznik

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    1 kg
  • mąka pszenna

    1,5 szklanki
  • proszek do pieczenia łyżka

    1 łyżeczka
  • cukier

    1/2 szklanki
  • aromat waniliowy

    1/4 łyżeczki
  • jajka

    4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka( najlepiej kwaskowate) dokładnie umyć, następnie obrać ze skórki i wydrążyć z nich gniazda nasienne. Jabłka pokroić na kawałki( półplasterki). Całe jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać aromat waniliowy i mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wszystko razem wymieszać. Jabłka należy ułożyć na blasze wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą, na jabłka wyłożyć masę. Ciasto piec około godziny w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

03.10.2012 21:11
pychota!

RenataZ-et

19.12.2011 11:41
wyśmienity :)

cukiereczek

08.06.2011 12:27
lubię

Karolcia12

02.05.2011 14:48
też lubię ciasta

rakow2

11.01.2011 15:34
lubię wszelkie ciasta

Iwusia

21.11.2010 14:33
Lubię taki jabłecznik... pyszności :))

patelka

31.08.2010 16:32
rewelacja

Krzysztof42

25.06.2010 14:02
łoł jabłecznik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat