Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane gołąbki z kapusty włoskiej z pieczarkami i cebulą
Ryż ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Wystudzić.
Cebulę obrać,pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju.
Pieczarki obrać, umyć i pokroić w kostkę.
Mięso wrzucić do miski. Dodać ryż,pieczarki,cebulkę , posiekane zioła,jajko i przyprawy. Wymieszać wszystko dokładnie.
Na każdy liść nakładać farsz i zawijać jak na zdjęciu.
Każdego gołąbka układać w dużym garnku. Zalać wodą i gotować 30 min.
Wyjąć gołąbki i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryć folią aluminiową( aby się za bardzo nie spiekły) .Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec 20 min.Zdjąć folię i piec jeszcze 10 minut ,aby gołąbki się zrumieniły.