Przepis i sposób przygotowania na: oczy carycy
Białka ubijamy z cukrem.Delikatnie mieszamy z resztą składników.
Ciasto II:
Żółtka i jajka ucieramy z cukrem. Dodajemy mąkę z proszkiem, kakao i olej. Mieszamy. Wlewamy do formy na przemian ciasta. Pieczemy ok. 35 min w 180 st. Przekrawamy na dwa placki.
KREM:
Budyń z cukrem gotujemy na mleku. Studzimy. Ucieramy z masłem. W 1/2 szkl. wrzatku zaparzamy kawę, studzimy. Nasączamy biszkopty. Galaretki i 2 łyżki cukru rozpuszczamy w 1/2 szkl wrzątku. Na 1 placek wyładamy 1/2 kremu, na nim biszkopty. Między biszkopty wkładamy tężejącą galaretkę. Przykrywamy kremem i 2 plackem. Rozprowadzamy polewę.
Masło z cukrem roztapiamy. Smażymy rozdrobnione orzechy, aż cukier się skarmelizuje. Studzimy.Rozkruszamy. Posypujemy ciasto. Wkładamy do lodówki.