Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkoptowe z kremem i owocami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
jajek 7
mąki 2 szkl
cukru 1,5 szkl
proszku do pieczenia 1 łyżeczka
cukier waniliowy
Krem:
jagurtu naturalngo 400 g
jednakowe galaretki 2
olej 7 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkoptowe z kremem i owocami

Jajka wbijamy do miski i dokładnie ubijamy z 1,5 szkl cukru i cukrem waniliowym. Stopniowo wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. W trakcie ubijania dodajemy olej. Gdy ciasto będzie jednolite, wylewamy je na blachę i pieczemy ok 40 min w piekarniku rozgrzanym do 180 st C. Po upieczeniu studzimy i przekrawamy w poprzek na pół.
Galaretki rozpuszczamy w pół litra wrzątku. Gdy zaczną tężeć, miksujemy z jogurtem i mieszamy z pokrojonymi owocami. Biszkopt odrazu przekładamy kremem (masa bardzo szybko tężeje) Wierzch ciasta posypujemy cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 13.06.2011 23:23
pycha
Klaudia007 02.09.2010 15:03
musi być pyszne
Beata77 06.08.2010 09:42
robiłam pyszne:)
Boguśka1 06.08.2010 09:41
super ciacho:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak