Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopczyki z selera i kopru naciowego z dodatkiem jabłka i rodzynek

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

seler korzeniowy 1
jabłko 1
orzechy włoskie 3
rodzynki garść
oliwa 2 łyżeczki
majonez 2 łyżki
pieprz
sól do smaku
cukier
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Kopczyki z selera i kopru naciowego z dodatkiem jabłka i rodzynek

Kroki postępowania

1
Smakowita sałatka z selera i fenkułu w postaci kopczyków , ozdobionych rodzynkami i orzechami .



Myjemy bulwę kopru włoskiego , ścieramy na tarce , na grubych oczkach .Małego selera myjemy , obieramy i też ścieramy na tarce . jabłko obieramy , kroimy w kostkę .Szybko skrapiamy sokiem z cytryny , aby warzywa i jabłko nie ściemniały .
Krok 1 - Kopczyki z selera i kopru naciowego z dodatkiem jabłka i rodzynek foto
2
Rodzynki płuczemy i zalewamy ciepłą wodą , aby zmiękły .Dodajemy odsączone do warzyw .
Krok 2 - Kopczyki z selera i kopru naciowego z dodatkiem jabłka i rodzynek foto
3
Wszystkie składniki doprawiamy i mieszamy .
Krok 3 - Kopczyki z selera i kopru naciowego z dodatkiem jabłka i rodzynek foto
4
Orzechy obieramy ,(zostawiamy kilka do ozdoby),resztę drokno kroimy , dodajemy do warzyw .
Krok 4 - Kopczyki z selera i kopru naciowego z dodatkiem jabłka i rodzynek foto
5
Filiżankę płuczemy zimną wodą , wkładamy sałatkę , przekręcamy do góry dnem i wykładamy na talerzyk .Ozdabiamy .
Krok 5 - Kopczyki z selera i kopru naciowego z dodatkiem jabłka i rodzynek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 16.10.2013 20:07
bardzo ciekawa
kasienka23 16.10.2013 18:33
smaczne danie
martyna94 16.10.2013 18:29
ale efektowne te kopczyki , super , na 6 z plusem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak