zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i pieczarkami

zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana 12%

    250 ml.
  • cebula biała

    2 szt.
  • kiełbasa toruńska

    1/2 kg
  • pieczarki

    1/2 kg.
  • jajka

    4 szt.
  • szczypiorek posiekany

    2 łyzki
  • sól

    do smaku
  • pieprz biały Prymat

    do smaku
  • masło

    3 łyżki
  • ziemniaki ugotowane

    na półmiękko kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i pokroić w plasterki wyłożyć do naczynia do zapiekani.a Cebule obrać i pokroić, zeszklić na maśle,wkroić kiełbasę i pieczarki i wysmażyć. Jajka rozmieszać ze śmietaną i szczypiorkiem. Na ziemniaki wyłożyć kiełbasę z pieczarkami i polać sosem jajkowo- śmietanowym i zapiec.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

natii3624

06.05.2012 14:20
ona jest pyszna! :)

Agnieszka172

26.10.2010 15:23
super przepis

Dorota76

11.09.2010 11:21
super bardzo lubię zapiekanki

Beata73

22.08.2010 18:41
ja zamiast ziemniaków używam makaronu i tez jest pyszna!

usmiech

15.08.2010 16:18
też robię podobną:)

Beata73

01.08.2010 09:13
bardzo dobra i łatwa!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat