Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z czerwoną kapustą
Składniki ciasta mieszamy. Z gotowego smażymy naleśniki z dwóch stron do zrumienienia. Nakładamy nadzienie, panierujemy. Usmażone krokiety podajemy polane drobiowym gulaszem
NADZIENIE:
Cebulę kroimy w kostkę, rumienimy na oleju. Kapustę szatkujemy, dokładamy do cebuli. Podlewamy delikatnie wodą i dusimy pod przykryciem z dodatkiem octu, do miękkości.
Oddzielnie smażymy mięso. Łączymy razem i doprawiamy.
GULASZ:
Cebulę kroimy w kostkę. Rumienimy na oleju, dokładamy pokrojoną w drobną kostkę pierś i razem obsmażamy. Podlewamy wodą. Gotujemy go miękkości mięsa, Zabielamy śmietaną i zagęszczamy mąką. Na koniec doprawiamy do smaku
To danie którym można najeść się do syta. Pyszne połączenie kapusty z kurczakiem.