Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gnocchi z grzybami i mozarellą

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka 1 szklanka
jajko 1 szt
sól
grzyby leśne 1/2 kg
mozarella 1 kulka
śmietanka kremowa 250 ml
Kucharek przyprawa do potraw
por 1 szt
masło 3 lyzki
szczypiorek 1/2 peczka

Przepis i sposób przygotowania na: Gnocchi z grzybami i mozarellą

Ziemniaki gotujemy w mundurkach- obieramy , a następnie mielimy kilka razy w maszynce do mięsa.
Mase łączymy z jajkiem, sola i maka, szybko tworząc zwarta kule.
Dzielimy na kilka części, rolujemy wałeczki i kroimy- ozdabiamy widelcem.
Gotujemy w osolonej wodzie aż wypłyną na wierzch- odcedzamy.
Masło rozgrzewamy na patelni- podsmażamy na nim pokrojony por i grzyby- zalewamy Śmietanka- przyprawiamy i wrzucamy podzielona na kawałki mozzarelle- czekamy aż się rozpuści.
Do sosu wrzucamy gnocchi- posypujemy wszystko posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 14.02.2015 20:20
Bardzo dobre
kanu83 20.10.2013 19:53
smaczne danie
kasialed 16.10.2013 19:07
przepyszne ..dzisiaj wypróbowane:)
Ania67 15.10.2013 15:34
Mielimy lub przeciskamy kilka razy przez praskę- przepraszam za błąd:)
SmacznaPyza 14.10.2013 19:09
kilka razy mielić ziemniaki ?
patryska76 14.10.2013 13:35
Z chęcią bym zjadła takie rarytasy ;-)
marcia7 14.10.2013 12:51
wygląda niezwykle apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak