Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wyraziste steki z patelni grillowej.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

stek wołowy 330(3) g(plastry)
Stek z grilla Prymat 3 łyżeczki
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Wyraziste steki z patelni grillowej.

Kroki postępowania

1
Steki przełożyłam do naczynia,polałam oliwą z oliwek i posypałam przyprawą.Całość ręcznie wymieszałam,aby mięso pokryło się,zostało dokładnie natarte marynatą powstałą z oliwy i przyprawy.Tak przyrządzone mięso odstawiłam na 4 godziny do lodówki.
Krok 1 - Wyraziste steki z patelni grillowej. foto
2
Po tym czasie wyjęłam mięso,a patelnię grillową posmarowałam oliwą z oliwek za pomocą pędzelka.Przestawiłam patelnię na gaz i włączyłam palnik.Przełożyłam steki na patelnię z dobrze rozgrzaną oliwą.
Krok 2 - Wyraziste steki z patelni grillowej. foto
3
Smażyłam mięso z obu stron na niedużym płomieniu od czasu do czasu przekręcając mięso to na jedną,a to na drugą stronę do momentu,aż osiągnęło zadowalający stopień wysmażenia.Po niedługim czasie steki były gotowe.
Steki to propozycja na solidny obiad,który porządnie nasyci. Oczywiście steki można wysmażyć bardziej lub mniej,zależnie jak kto lubi.Moje były dość mocno wysmażone,bo takie preferuję.Steki były bardzo wyraziste w smaku,przyjemnie pikantne,intensywne w aromacie i w smakowym odczuciu za sprawą marynaty.
Krok 3 - Wyraziste steki z patelni grillowej. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 10.10.2013 19:06
dobre mięcho dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak