Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby leśne 500 g
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
cebula 1 szt
masło 2 łyżki
śmietana 18 proc 200 ml
bulion 1,5 l
makaron świderki 250 g
natka pietruszki 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa

Grzyby czyścimy, myjemy pod bierzącą wodą, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w drobną kostkę, dusimy na maśle, dodajemy grzyby. Po kilku minutach dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę i pietruszkę. Całość zalewamy bulionem i gotujemy do miękości. Wlewamy śmietanę, dodajemy natkę pietruszki, przyprawiamy solą i pieprzem, gotujemy jeszcze ok. 5-10 min. W międzyczasie gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu. Makaron zalewamy przygotowaną zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kulinarna Ja 09.10.2013 21:30
moja ulubiona!
Jadwiga/Jaga85 08.10.2013 22:16
Uwielbiam zupy grzybowe!
Pyszota 08.10.2013 20:43
super zupka
gosia1988 08.10.2013 20:40
musi być pyszna
Ania321 08.10.2013 20:24
pyszna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak