Śledź w śmietanie

Śledź w śmietanie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

kg

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety śledziowe

    4
  • cebulka

    1/2
  • ogórek konserwowy

    4
  • śmietana

    3 łyżka
  • majonez

    3 łyżka
  • sól

  • koperek

  • pieprz czarny mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulkę i ogórki drobno posiekać. Dodać majonez i śmietanę. Doprawić do smaku, wymieszać. Śledzie opłukać w zimnej wodzie, ułożyć na talerzu w roladki i napełnić sosem. Podawać udekorowane koperkiem.
Można podać takiego śledzia jako przystawkę lub do ziemniaczków jako postne danie.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

sylwia_mc

07.10.2013 09:55
uwielbiam śledzie, mniam

sara1

07.10.2013 09:15
apetyczny śledzik

Ania321

07.10.2013 09:12
pyszne śledzie :)

Lis

06.10.2013 21:48
Już mi taki śledzik smakuje - i do tego wszystkiego pięknie podany:)

Marta1986

06.10.2013 21:22
apetycznie wygląda

Pyszota

06.10.2013 21:16
ładnie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat