MUS Z JABŁEK

MUS Z JABŁEK

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłek

    1/2 kg
  • cukru pudru

    1 szklanka
  • białka

    4
  • żelatyny Prymat

    1/2 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte jabłka pieczemy, przecieramy przez sito. Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości gorącej wody. Z białek ubijamy sztywną pianę, wykładamy na przecier z jabłek, na pianę dodajemy cukier puder, ostrożnie mieszamy, dodajemy żelatynę. Wykładamy do salaterki zwilżonej wodą, studzimy w chłodnym miejscu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adam1f

06.02.2011 00:20
niezły

magical66

26.09.2010 11:08
w kolejce do spróbowania

kotlet

25.09.2010 16:00
świetne danie

Allice

24.09.2010 21:14
pyszny! idealny do bitej śmietany :)

iwona332

19.09.2010 19:12
super

Natalia/tubisiek

04.08.2010 07:00
uwielbiam takie musy :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat