Przepis i sposób przygotowania na: Tort śmietanowy z borówkami
Upieczony,ostudzony biszkopt kroimy tak aby powstały trzy krążki. Każdy krążek nasączamy za pomocą pędzelka ponczem zrobionym z wody ,soku z cytryny i pudru cukru.
Schłodzoną śmietanę ubijamy mikserem do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Smarujemy pierwszy krążek śmietaną,układamy borówki,kładziemy drugi krążek,powtarzamy czynność ze śmietaną i borówkami,układamy trzeci krążek. Boki i wierzch tortu smarujemy cienką warstwą śmietany. Bierzemy rękaw cukierniczy i odpowiednią końcówkę do dekoracji,napełniamy śmietaną i ozdabiamy boki tortu. Górę dekorujemy borówkami,malinami,morelami i listkami mięty .Delikatnie przyozdabiamy cukrowymi perełkami. Przed podaniem tort schładzamy w lodówce.