Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

kieszonki schabowe z porem

5.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości
5 plastrów
czosnek
2 ząbki
olej
1 łyżka
sól
szczypta
Sklep Prymat
pieprz
szczypta
Sklep Prymat
Farsz:
por (biała część)
1 szt
masło
1 łyżka
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
ser żółty
5 plasterków
mąka
do panierki
Bułka tarta klasyczna Prymat
do panierki
jajko
do panierki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: kieszonki schabowe z porem

Schab umyć i rozbić. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z olejem, solą i pieprzem. Przyryć folią i odstawić na noc do lodówki.

Pora pokroić na półplasterki. Usmażyć na łyżce masła. Posolić, doprawić pieprzem. Ser pokroić na mniejsze kawałki.

Na każdy kawałek mięsa nakładać łyżke pora i kawałek sera. Składać w kopertę. Panierować i smażyc na oleju

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 10.03.2014 18:36
bardzo apetyczne
artur7 07.01.2014 14:22
pyszne smaki
Aleksandra/Olcia 26.10.2013 19:47
ale apetyczne mniam
Stenka 03.10.2013 07:52
ciekawy przepis
dwa pokoje z kuchnią 03.10.2013 07:52
tak jeszcze nie robiłam
dziewczyna_z_kodeksem 02.10.2013 22:37
bardzo apetyczne kieszonki
ao_12 02.10.2013 22:15
pycha kotlety :)
marinia 02.10.2013 21:55
człowiek się tu naprawdę głodny robi :)
Kasnaj 02.10.2013 21:53
pyszne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak