Kanapki imprezowe :

Kanapki imprezowe :

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja na twardo

    1 szt.
  • kiełbasa

    12 plasterków
  • pasta rybna

    12 łyżeczek
  • ogórek konserwowy

    12 plasterków
  • chleb słonecznikowy

    4 kromki
  • bułka

    12 plasterków
  • chleb tostowy

    9 kromki
  • ser biały

    12 łyżeczek
  • rzodkiewka

    2 szt.
  • koperek

    1/4 pęczka
  • natka pietruszki

    1/4 pęczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

- Z każdej kromki chleba Mulatek wykroić za pomocą kieliszka do jajek po 3 kółka .Posmarować masłem .Położyć biały ser .Brzegi obtoczyć w wymieszanym z pokrojoną natką pietruszki pokrojonym drobno koperku .Z wierzchu posypać utartymi na tarce rzodkiewkami.

- 3 kromki chleba tostowego pokroić na kwadraty ( 4 z każdej ) Posmarować masłem . Położyć wiórki łososiowe. Udekorować gałązką koperku.

-Na krakersy nałożyć pastę jajeczną zrobioną z jajka i łyżeczki majonezu. Udekorować
szczyptą czerwonego kawioru

-Połówki kromek długiej bułki posmarować masłem , chrzanem .Położyć kiełbasę Krakowską .Udekorować kleksem majonezu i listkiem pietruszki.

-3 kromki chleba tostowego przekroić na trójkąty ( po 4 z każdej kromki ).Posmarować masłem , pastą rybną . Dekorować korniszonem

-3 kromki chleba tostowego pokroić na kwadraty ( po 4 każda kromka ) . Posmarować masłem . Posypać tartym żółtym serem .Dekorować zieleniną .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Agnieszka/picola

10.05.2011 18:13
cudne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat