Omlet z owocami

Omlet z owocami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 sztuka
  • mąka

    4 łyżki
  • sól

    do smaku
  • masło

    2 łyżki
  • brzoskwinia

    2 sztuki
  • jabłko

    1 sztuka
  • czerwone porzeczki

    1/2 szklanki
  • cynomen

  • cukier

    do smaku
  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brzoskwinie umyć, usunąć pestkę, pokroić w kostkę. Jabłko umyć, obrać, usunąć gniazdo nasienne, pokroić na kawałki. Brzoskwinie i jabłko wrzucić do rondelka, polać odrobiną wody, dusić, aż owoce zaczną się rozpadać. Dodać oczyszczone porzeczki, dusić jeszcze chwilę. W razie potrzeby dosłodzić. Białka ubić na sztywno. Żółtka rozmieszać ze szczyptą soli. Dodać do piany z białek razem z przesianą mąką, delikatnie wymieszać. Na patelni z rozpuszczonym masłem usmażyć 2 omlety. Podawać z duszonymi owocami. Posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

21.11.2011 20:12
pyszności :)

Dorota71

24.09.2010 08:13
mniam mniam

lucyna15

02.08.2010 06:59
idealne dla łasucha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat