Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Powidła śliwkowe z gożdzikami

3.0
(16)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki węgierki 3 kg
cukier 1.5 kg
Goździki całe Prymat 7 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Powidła śliwkowe z gożdzikami

Nie ma jak domowe powidła .
Sliwki myjemy i rozcinamy na pół , wyciągamy pestki i wrzucamy do zeliwnego garnka ,zasypujemy cukrem ,dodajemy gożdżiki i smażymy na wolnym ogniu 2h . Po tym czasie zostawiamy na 24h i znów smażymy 2h .
Mi to wystarczyło choć były soczyste , czasem należy czynność powtórzyć 3 razy :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jozefinach 22.09.2013 09:10
Na domowe powidła zawsze się skuszę.
Anna133 22.09.2013 08:38
świetne są w ciastach ,dając genialny posmak
Katarzyna/kate1980 21.09.2013 19:34
fajny pomysł z tymi goździkami
Olga_SK 21.09.2013 19:23
Ależ te powidełka muszą mieć aromat dzięki goździkom... Cudo :)
Czarnula87 21.09.2013 18:07
bardzo przydatne zimą
Anna133 21.09.2013 16:46
oo cynamonu nie dawałam ,a mogłam ;D ale będę jeszcze robić to dodam :)
Agata
Agata 21.09.2013 12:52
super zdjęcie
Habibi 21.09.2013 12:37
uwielbiam połączenie śliwek z goździkami, ale łączę też z cynamonem
Renata9 21.09.2013 12:37
pyszne powidła
usmiech 21.09.2013 12:14
w sam raz na zimę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak