Cebulniki

Cebulniki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szkl
  • mleko

    1 szkl
  • jajo

    1 szt
  • sól

    1 łyżeczka
  • Farsz:

  • wołowina

    0,5 kg
  • cebula

    0,5 kg
  • sól, pieprz

  • roztopione masło

  • soda oczyszczona

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiej. Sodę wymieszaj z mlekiem i dodaj do mąki wraz z jajkiem i solą. Zagnieć ciasto, a następnie uformuj wałek. Pokrój w kostkę i uformuj kulki. Przykryj ściereczką.
Zrób farsz: Mięso i cebulę drobno posiekaj i połącz.
Kulki ciast rozwałkuj na placki i nałóż farsz. Zalep brzegi, posmaruj masłem i ułóż na blaszce. Piecz 40 minut w temp. 180-200 st.C.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cukiereczek

24.08.2011 07:38
smaczne

Joanna108

05.12.2010 09:21
Smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat