Hinduskie chipsy domowe

Hinduskie chipsy domowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tłuszcz do smażenia

  • sól

    do smaku
  • ziemniaki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ZIemniaki obrać i pokroić na cienkie plasterki. Zalać osoloną wodą i odstawić na 15 minut, następnie zmienić wodę i znów odstawić na 15 minut. Wyjąć, dobrze odsączyć na cedzaku i osuszyć. Tłuszcz rozgrzać do temperatury 180 stopni, partiami wkładać ziemniaki i smażyć na złoty kolor. Wyjmować łyżką cedzakową na metalowy cedzak i pozostawić na chwilę, aby dobrze ociekły z tłuszczu. ZIemniaki ułożyć na blasze do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika (200 stopni). Po wyjęcia a pieca oprószyć solą. Podawać z dodatkiem sosu indyjskiego. Przepis na sos: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/29388/sos-indyjski.html

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

05.10.2011 22:05
Super pomysł na smaczne chipsy.

Seba

22.08.2011 09:42
super

Joanna108

06.12.2010 08:00
Bardzo fajny sposób na zagospodarowanie ziemniaków ;)

Kate131

29.07.2010 09:08
tez takie robię tylko bez sosu.trzeba z sosikiem sprobowac

iwa643

29.07.2010 08:35
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat