Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czekoladowe z kolorową posypką

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 200 g
czekolada gorzka 100 g
czekolada mleczna 100 g
jajko 6 sztuk
mąka pszenna 16 łyżek
cukier drobny 12 łyżek
woda letnia 6 łyżek
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
Polewa:
margaryna 100 g
woda 100 ml
kakao 2 łyżki
cukier drobny 4 łyżki
kolorowa posypka do ciast

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe z kolorową posypką

Czekolady łamiemy ,wkładamy do rondelka i rozpuszczamy na parze z wodą można też w mikrofalówce. dodajemy do czekolad margarynę ,mieszamy i zostawiamy do wystygnięcia. Żółtka ucieramy z cukrem na puch ,dodajemy wystudzoną masę czekoladową ,mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia,a na koniec pianę ubitą na sztywno z białek. Ciasto wykładamy do natłuszczonej lub wyłożonej pergaminem blaszki i pieczemy 35 min w temp 170*

Polewa: Podane składniki wkładamy do rondelka gotujemy aż masa zacznie gęstnieć i polewamy ciepłe jeszcze ciasto .studzimy i posypujemy kolorową posypką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 11.09.2013 00:24
mniamnuśne:)
Konczi 10.09.2013 18:01
prezentuje sie smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak