Przepis i sposób przygotowania na: Domowy keczup na pizze
Kroki postępowania
Umytą cukinię obierz ze skórki wykrój miąższ ze środka , a resztę pokrój w kostkę Przełóż do miski i zasyp 2 łyżkami soli.
Zamieszaj i odstaw na godzinę , aż puszczą sok, nie odciskaj.
Będą potrzebne dwa garnki 5 litrowe .
Blenderm zmiksowałam pomidory , przełożyłam je do dwóch garnków .
Gotowałam na małym ogniu mieszając .
Po godzinie trochę się wygotowało , a po 4 godzinach wyłączyłam gaz . Zmiksowałam składniki jeszcze raz już ugotowane .
Przełożyłam teraz wszystko do jednego garnka 5 litrowego .
Zmieściło się wszystko czosnek obrałam i pokroiłam, do keczupu dopiero teraz dodałam(pieprz, cukier ,paprykę, ocet winny , cynamon, imbir, ziele angielskie )
Gotowałam teraz 3 godziny i znowu zmniejszyło się o połowę. Na samym końcu dodałam suszone pomidorki z czosnkiem i bazylią ,czosnek posiekany , gotowałam godzinę .