Kartofliki

Kartofliki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szkl
  • cebula biała

    2 szt
  • olej

    1 łyżka
  • jaja na twardo

    3 szt
  • ugotowane ziemniaki

    0,5 kg
  • jajo surowe

    1 szt
  • koperek, szczypiorek

  • sól, pieprz

  • woda

    3/4 (przegotowana, posolona)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki i wody wrób ciasto.
Zrób farsz: cebulkę posiekaj i podsmaż na oleju. Jajka na twardo posiekaj. Gotowane ziemniaki ugnieć i połącz z zieleniną jajkami, cebulą i surowym jajkiem. Całość dokładnie wymieszaj i dopraw solą do smaku. Rozwałkuj ciasto, wykrój kółka i nałóż farsz. Sklejaj jak pierogi i gotuj w osolonej wodzie.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat