Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka " Cztery pory roku"

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
cukier 1 szkl
cukier wanilinowy 1 szt
jaja 5 szt
olej 1/2 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kisiel truskawkowy 1 szt
kakao 2 łyżki
mak 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Babka " Cztery pory roku"

Kroki postępowania

1
Margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy po żółtku ucierając dalej. Następnie dodajemy olej.
Krok 1 - Babka " Cztery pory roku" foto
2
Białka ubijamy na sztywno dajemy do ciasta i delikatnie mieszamy. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto dzielimy na 4 części.
Krok 2 - Babka " Cztery pory roku" foto
3
Jedną część mieszamy z kakaem i wykładamy na spód blaszki.
Krok 3 - Babka " Cztery pory roku" foto
4
2 część mieszamy z makiem i wykładamy na ciasto kakaowe.
Krok 4 - Babka " Cztery pory roku" foto
5
3 część mieszamy z kisielem i wykładamy na ciasto z makiem.
Krok 5 - Babka " Cztery pory roku" foto
6
Na wierzch wędruje ciasto bez dodatków. Pieczemy 50 minut w 170 st C.
Krok 6 - Babka " Cztery pory roku" foto
7
Wystudzoną babkę możemy polać polewą, lukrem lub posypać cukrem pudrem.
Krok 7 - Babka " Cztery pory roku" foto
8
Smacznego!
Krok 8 - Babka " Cztery pory roku" foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 22.01.2014 23:01
fajny przepis
Michał2 07.09.2013 20:38
mniam zjadłbym do kawki:)
Marta11 07.09.2013 20:25
tez takie robie
Aleksandra/Olcia 07.09.2013 18:36
ale smakowita

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak