Marmolada ze śliwek węgierek i dyni

Marmolada ze śliwek węgierek i dyni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki węgierki

    1 kg
  • dynia

    1 kg
  • cukier do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte śliwki wypestkować, rozgotować, można przetrzeć przez durszlak. Dynię, pokroić, rozgotować, dodając na dno garnka trochę wody. Połączyć z przecierem śliwkowym, dodać cukier i smażyć. Osiągnąwszy odpowiednią gęstość, przełożyć do słoików i za pasteryzować.l

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat