Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe mięsko do chleba w papryce wędzonej i majeranku

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka 300 g
majeranek 1 łyzeczka
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1 (wędzona)

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe mięsko do chleba w papryce wędzonej i majeranku

Wczoraj się okazało iż nie ma w domu nic do chlebusia , więc wyciągłam kawałek szynki ok 300g ,posoliłam , obtoczyłam w majeranku i papryce słodkiej wędzonej .
Tak zostawiłam na godzinkę , po czym upiekłam w tem 160st przez ok 1h , to mały kawałek więc nie trzeba dlugo piec ;)
Po upieczeniu studzimy , mięsko odpocznie i gotowe do jedzenia ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 31.12.2013 13:42
oj coś wspaniałego :)
Lis 04.09.2013 23:56
pyszne musi być:)
Anna133 01.09.2013 20:20
nie zbyt wyszukane , bo mało przypraw ,ale tylko to miałam pod ręką
Czarnula87 01.09.2013 17:39
smakowite mięsko
reniatka 01.09.2013 15:39
mniam idealna wędlina do chleba i najlepsza bo domowa
Kuchenka 01.09.2013 15:12
wygląda na smakowite
Anna133 01.09.2013 13:37
szybko i smacznie
Cranberry 01.09.2013 13:13
pycha mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak