Przepis i sposób przygotowania na: Łatwe ciasto na bazie sera
3 szklanki mąki tortowej lub pszennej
1 kostka margaryny
1/3 szklanki cukru
3 łyżeczki proszku do pieczenia
5 żółtek
2/3 ciasta rozprowadzić na spodzie blachy, 1/3 ciasta dać na 15 minut do zamrażarki i na końcu zatrzeć na tarce jako posypka.
Farsz
1 kg sera w wiaderku
2 budynie śmietankowe lub waniliowe
2 całe jajka
2 cukry waniliowe
¼ szklanki cukru pudru
W garnku na małym gazie rozpuścić 1/5 margaryny, dodać pozostałe składniku, dobrze wymieszać, chwilkę odczekać, nie gotować! Rozłożyć na spodzie.
Na farszu ułożyć dowolne owoce konserwowe.
Ubić pianę z 5 białek na sztywno i rozłożyć na serze i owocach.
Na wierzch zetrzeć 1/3 ciasta z zamrażarki.
Piec 40-45 min w temperaturze 180-200 stopni