Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone młode ziemniaczki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki małe 1,5 kg
margaryna do smażenia 10 dag
koperek 1 pęczek
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone młode ziemniaczki

Ziemniaki wyszorować i lekko podgotować tak aby szybciej się upiekły w piekarniku a nie spaliły.Podgotowane ziemniaczki kładziemy na wysmarowaną margaryną blaszkę, posypujemy ulubionymi przyprawami i na wierzch kładziemy po małych kawałeczkach margaryny (najlepiej Rama). Zapiekamy ok 30 min w piekarniku (180 stopni) i na koniec posypujemy świeżutkim koperkiem. Podajemy do dań mięsnych również grillowanych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elka72 01.09.2013 15:14
Fajny pomysł na podanie ziemniaków:)
SmacznaPyza 31.08.2013 19:41
o nie, dziękuję, według mnie szkoda ziemniaków - wolę je skropić oliwą, olejem albo masłem klarowanym i będą o wiele lepsze
monia502 30.08.2013 07:58
Bardzo smaczne, spróbuj.
SmacznaPyza 29.08.2013 23:37
no nie, margaryna zdecydowanie dla mnie nie do ziemniaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak