Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś zapiekana ze szpinakiem salami i serem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 kg
szpinak świeży 20 szt
ser 5 szt
przyprawy
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
papryka czerwona 1 szczypta
sól prowansalska 1 szczypta
Panierka:
jaja 2 szt
olej rzepakowy 100 ml
Bułka tarta klasyczna Prymat 200 gram
salami 5 (plastry)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś zapiekana ze szpinakiem salami i serem

Pierś myjemy kroimy na plastry lekko je rozbijamy wychodzi 10 plastrów . Doprawiamy je pieprzem sola i czerwona papryką .

Na plaster piersi kładziemy plaster sera na to szpinak świeże listki , na listki kładziemy plaster salami i przykrywamy serem . Na ser kładziemy plaster rozbitej piersi dociskamy, Wykrawamy kółko . Takie kotlety maczamy w rozbełtanym jaju . Obtaczamy w bułce tartej wymieszanej z czerwoną mieloną papryką. Smażymy na oleju na rumiany kolor będzie lekko czerwony dzięki czerwonej papryce . Podajemy z ziemniaczkami i pomidorkiem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eMMe 29.08.2013 14:08
Bardzo mi się podoba ten kotlecik:)
Megg 29.08.2013 12:44
przepyszny obiadek
gosia1988 29.08.2013 11:52
pyszny obiadek
dodi 29.08.2013 10:33
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak