Marchewka do obiadu

Marchewka do obiadu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    3-4 duże
  • mąka

    1 łyżka
  • śmietana

    2-3 łyżki
  • sól, cukier, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewke obrać, pokroić w cienkie plasterki (pomogłam sobie szatkownicą). Zalać niewielka ilościa wody, przyprawic sola i cukrem i ugotować do miękkości. Makę rozprowadzić w 1/4 szklanki wody, wlać do marchewki. Podgrzać żeby zgestniało, dodac smietane i dokładnie wymieszać, podgrzać (nie gotowac). Przyprawic sola i pieprzem do smaku. Podawać na ciepło jako jarzynke do obiadu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

anemon

15.09.2011 07:55
Smaczny dodatek do obiadu.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat