Racuszki z bananami

Racuszki z bananami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    350 g
  • jajka

    2 szt
  • jogurt naturalny

    1/2 l
  • soda oczyszczona

    0,5 łyżeczki
  • tłuszcz do smażenia

  • banan

    2 szt
  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jogurt rozmieszać z jajkami, mąką, wyrobić mikserem. Później dodać sodę, dobrze utrzeć. Ciasto powinno mieć gęstość śmietany. Do gotowego ciasta włożyć banany, wymieszać. Tłuszcz dobrze rozgrzać na patelni, łyżką kłaść na tłuszcz i smażyć racuszki z 2 stron na złoty kolor. Gotowe racuszki posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Sarenka

26.07.2011 15:41
Smakowite

Sarenka

26.07.2011 15:41
Smakowite

agano

10.07.2011 00:45
mniamusne

SyMiki

07.07.2011 10:05
pyszne

Mirosława5

11.05.2011 07:21
uwilbiam racuchy więc przepis jest warty zmodyfikowania:)

Margo1

30.03.2011 17:43
ciekawe..

accee

05.03.2011 22:43
Polecam

accee

05.03.2011 22:43
Polecam

nikusonka

25.02.2011 22:34
wyglądają apetycznie

MAR3STA

23.02.2011 17:26
smaczne;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat