Krupnik wiosenny :

Krupnik wiosenny :

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 ćwiartka z kurczaka,5 młodych marchewek,½ pietruszki ( tak wielkości marchewki )

  • 1 łyżeczka masła,2 łyżki pokrojonego koperku,4 młode ziemniaki ( takie większe )

  • pęczak

    5 łyżek
  • seler

    1 szt
  • por

    1 kawałek
  • liść laurowy

    1 szt
  • ziele angielskie

    3 szt
  • bulion drobiowy

    1 kostka
  • woda

    1 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte mięso , obrane warzywa i ziemniaki ( marchew pokrojona w kawałki , ziemniaki w ósemki ) , przyprawy i kostkę bulionową włożyć do garnka i zalać wodą .Kaszę wypłukać kilkakrotnie zimną wodą i dołożyć do garnka. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć gaz i gotować 45 minut. Wyjąć mięso, seler, pietruszkę , liść laurowy i ziela angielskie . Mięso obrać ze skóry, usunąć kości i chrząstki, podzielić na kawałki i dodać do zupy, razem z masłem. . Wsypać koper .Zamieszać .Doprawić do smaku .Jeśli ktoś lubi można posypać mielonym pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

justyna54

24.06.2011 20:41
wygląda apetycznie

justyna54

24.06.2011 20:41
wygląda apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat