Przepis i sposób przygotowania na: smaczne ciasteczka
1
Mąkę przesiać, zrobić w niej zagłę¬bienie, brzegi zagłębienia posypać wiórkami masła. Do środka wlać żółtka i śmietanę z 3 łyżkami cukru pudru.
2
Całość posiekać posypanym mąką nożem na delikatną kruszonkę, szybko zagnieść chłodnymi rękami, przykryć i odstawić do schłodzenia.
3
Ciasto w 2 porcjach zagnieść szyb¬ko, aby było sprężyste i rozwałko¬wać na posypanej mąką stolnicy. Ciasteczka wykrawać foremką tub radełkiem, posypać cukrem wymie¬szanym z cynamonem, ułożyć na blasze, wstawić do garącego piekarnika i piec do zrumienienia. Po ostygnięciu ułożyć warstwami w blaszanym pudełku i zużyć w ciągu 4 tygodni.