MOje zimowe przetwory-fasola

mic

MOje zimowe przetwory-fasola

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szaragowa

    2,5 kg
  • cebula

    5 sztuk
  • marchew

    6 sztuk
  • sól

    1 łyżka
  • cukier

    1/2 szklanki
  • koncentrat pomidorowy

    1 mały słoiczek
  • ocent

    1/2 szklanki
  • olej

    1/2 szklanki
  • bazylia

    1 łyżeczka
  • oregano

    1 łyżeczki
  • majeranek

    1 łyzeczka
  • liść laurowy

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - MOje zimowe przetwory-fasola
fASOLĘ PŁUCZEMY, OBCINAMY KOŃCE, DZIELIMY NA MAŁE KAWAŁKI. cEBULE OBIERAMY, DROBNO SIEKAMY. pODSMAŻAMY NA OLEJU
Krok 2 - MOje zimowe przetwory-fasola
ugotowaną fasolę, odcedzamy z wody.
Krok 3 - MOje zimowe przetwory-fasola
MARCHEWKE OBIERAMY, PŁUCZEMY ŚCIERAMY NA TARCE JARZYNOWEJ DODAJEMY DO CEBULI I DODAJEMY LISCIe LAYUROWe. PODDUSZAMY


Sporządzamy zalewę.

pOZOSTAŁE SKŁADNIK ŁĄCZYMY ZE SOBĄ W GARNKU I GOTUJEMY 20 MINUT.
Krok 4 - MOje zimowe przetwory-fasola
MIeszamy wszystko ze soba.
Krok 5 - MOje zimowe przetwory-fasola
przekładamy do słoików. Zakręcamy.
Krok 6 - MOje zimowe przetwory-fasola
I PASTERYZUJEMY 20 MINUT.


Fasola od razu jest świetna także do jedzenia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

dianix

11.09.2013 12:03
uwielbiam taka

TEtalicha

24.08.2013 08:18
tez robie, znaczy zrobilam taka jst przepyszna

Habibi

07.08.2013 17:38
Ja także podobnie robię fasolkę :) ~ ale... nie pisz treści przepisu wielkimi literami, bo bardzo źle się to czyta...

Cranberry

07.08.2013 12:44
podoba mię się ten przepis

Adamorek

07.08.2013 11:25
robię podobną

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat