Barszcz ukraiński jarski

Barszcz ukraiński jarski

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    3 szt
  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • ziemniaki

    4 szt
  • pomidory

    3 szt
  • fasola Jaś

    3/4 szkl
  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżki
  • śmietana kremówka

    3/4 szkl
  • masło

    1 łyżeczka
  • mąka

    1 łyżka
  • czosnek

    1 ząbek
  • sól, pieprz, cukier

  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Namoczoną fasolę zostaw na noc. Odcedź, zalej trzema szklankami świeżej wody i gotuj aż zmięknie. Posól po 30 minutach gotowania. Buraki, marchew, p[pietruszkę, seler zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Zielone części włoszczyzny zwiąż nicią i dodaj wraz z warzywami do garnka dolewając 6 szklanek wody. Poduś pomidory wraz z masłem i odrobiną wody. Przetrzyj przez sito i dodaj do warzyw. Włóż ziemniaki i kapustę i gotuj do miękkości. Wyjmij zieleninę i dodaj fasolę, cukier, przyprawę do zup, pieprz i oba koncentraty. Utrzyj śmietanę z mąką i kilkoma łyżkami gorącej zupy. Wlej do garnka i mieszając zagotuj. Dadaj roztarty czosnek i koperek. Zdejmij z ognia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

berys18

06.12.2010 08:21
pycha, moja ulubiona zupa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat