Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jabłka w szlafrokach

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna
25 dag
żółtko jajek
4 szt.
ocet
1 łyżka
cukier puder
20 dag
mąka
50 dag
śmietana
1 łyżka
proszek do pieczenia łyżka
1 łyżeczka
dżem
jabłko kwaśne
kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w szlafrokach

Margarynę ucierać z cukrem, oddając po jednym żółtku. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać utartą margarynę, wszystkie dodatki i zarobić niezbyt gęste ciasto. Rozwałkować na grubość 1-2 cm, kroić w kwadraty. Jabłka obrać, wydrążyć środki, napełnić dżemem i oblepić ciastem. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak