Ciasteczka orzechowe

Ciasteczka orzechowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    50 dag
  • jajka

    4 sztuki
  • masło

    15 dag
  • cukier

    25 dag
  • skórka z cytryny

    1 łyżka
  • posiekane listki tymianku5

    łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto zagnieść z trzech jajek, mąki pszennej, masła, cukru u skórki otartej z cytryny. Rozwałkować je, następnie wyłożyć na wysmarować tłuszczem blachę i pokroić w kwadratowe ciasteczka, całość posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać posiekanymi drobno orzechami. Ciasteczka piec w nagrzanym do
180 stopni piekarniku do ozłocenia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

30.12.2012 22:07
pycha!

Justyna37

23.03.2012 10:48
pycha

Barbara55

12.04.2011 15:41
lubię to

Norgiusz

04.04.2011 07:29
fajne

kielcok1

14.03.2011 15:25
ciasteczek nie odmawiam

rakow2

29.12.2010 13:40
lubię ciasteczka

Iwusia

25.09.2010 10:04
bardzo fajny przepis na szybkie ciasteczka :)

Krzysztof42

16.06.2010 19:23
szkoda że fotki nie ma bo pewnie jeszcze większego smaka bym miał :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat