Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z tortilli w dwóch smakach.
Roladki z tortilli to efektowna i smakowita przekąska na imprezę czy spotkanie w gronie przyjaciół. Jak zrobić roladki z tortilli? Do przygotowania kilkunastu porcji wystarczy zaledwie kilka placków tortilli i ulubione składniki, które następnie układa się na plackach tortilli i zwija w rulonik. Co do roladek z tortilli? Do wypełnienia roladek z tortilli z pewnością przydadzą Wam się warzywa, np. papryka, awokado czy ogórek, szynka, wędzony łosoś czy serek kremowy do posmarowania tortillek. Do przygotowania roladki z tortilli możecie wykorzystać niemal każdy produkt, który lubicie. Ważne by nie miał zbyt dużo wody, jak pomidory, ponieważ placki tortilli mogą zbytnio zmięknąć i będą niesmaczne.
Jak zrobić roladki z tortilli?
BIAŁE ROLADKI
Tortille smarujemy majonezem. Kładziemy na to sałatę, po plasterku szynki i sera oraz pokrojoną w paseczki paprykę. Tortille zawijamy w ciasny rulon i kroimy na kawałki ok 1,5 - 2 cm grubości.
CZERWONE ROLADKI
Tortille smarujemy serkiem, na który kładziemy kawałki łososia i zieleninę(tu pietruszka). Zawijamy i kroimy na kawałki ok 1,5 - 2 cm grubości.
Tortille podajemy w towarzystwie sosów, na które przepis znajdziecie poniżej:
SOS CZERWONY
Majonez + keczup = mieszamy w proporcji 1:1, aż do uzyskania jednolitej masy.
SOS BIAŁY
jogurt naturalny - 2 łyżki
majonez - 1 łyżka
czosnek - 1 ząbek
bazylia - kilka świeżych posiekanych listków lub 0,5 łyżeczki suszonej
Czosnek przeciskamy przez praskę i mieszamy ze wszystkimi składniki, aż do uzyskanie jednolitego sosu.