Przepis i sposób przygotowania na: Pesto z rukoli
Rukolę, natkę, czosnek, papryczkę umieścić w misie, dodać sok z cytryny, oliwę, orzechy i ser - zmiksować blenderem na gładko. Przechowywać w lodówce do kilku dni.
rukola |
150 g
|
czosnek |
2 ząbki
|
papryczka chilli |
1/2 szt.
|
sok z cytryny |
1/2 szt.
|
orzechy włoskie |
2 łyżki
|
płatki migdałowe |
2 łyżki
|
natka pietruszki |
1/2 pęczka
|
oliwa |
5 łyżek
|
orzechy arachidowe |
2 solone, prażone
|
parmezan |
3 łyzki
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: