Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z karmelizowanymi morelami
Kroki postępowania
Wyłożyć je na jeszcze ciepłym karamelu polpą do dołu i skórką do góry;
Piec 30-40 minut w piekarniku rozgrzanym do 190-200 stopni;
mąka |
200 g
|
żółtko jajek |
1 szt
|
masło |
100 g
|
cukier |
20 g
|
woda |
2-4 łyżki zimnej
|
cukier |
75 g (do skarmelizowania)
|
masło |
50 g (do karmelizowanego cukru)
|
morele |
500 g
|
szczypta soli |
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: