Gejpfrut w galaretce

Gejpfrut w galaretce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gejpfrut

    6 sztuk
  • żelatyna

    ok. 4 łyżeczek
  • likier pomarańczowy

    40 ml
  • cukier

    5 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z dwóch gejpfrutów wycisnąć sok, przecedzić go i namoczyć w nim żelatynę. Pozostałe owoce obrać, oczyścić miąższ z błonek. Cząstki gejpfrva włoźyć do dużej salaterki lub 4 małych. Sok podgrzać i rozpuścić żelatynę. Ewentualnie można go dosłodzić. Wlać likier. Ostudzonym płynem zalać owoce i wstawić do lodówki do stężenia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat