Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

duszone mięsko

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka 4 szt
sos sojowy 3 łyz
ocet balsamiczny 3 łyz
śliwki suszone 8 szt
przyprawa uniwersalna
pieprz
sól
mąka 2 łyz
cebula 1

Przepis i sposób przygotowania na: duszone mięsko

ćwiartki dzielimy na mniejsze porcje nacieramy przyprawami i odstawiamy na 1 godz nakłuwajac miso widelcem. Po tym czasie podsmażamy mieso i dodajemy pokrojoną w paski cebule i dusimy wraz z octem i sosem oraz śliwkami. Gdy mięso będzie rumiane zalewamy 1 l wody i wszystko razem dusimy do miękkosci. Wyjmujemy mięso i wszystkie przyprawy razem miksujemy zagęszczamy mąką. Przekładamy mieso do sosu i dusimy parę minut. Podajemy z ziemniakami i surówką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

okrysia 30.07.2013 17:40
SMACZNE TO!
JOANNA16 12.07.2013 15:07
mniam, pycha obiadek
Katarzyna/kate1980 11.07.2013 22:18
świetny przepis
Piotr-21 10.07.2013 21:42
pyszny obiad
Barbara/zuza22_85 10.07.2013 21:30
pyszne miesko
irenka 10.07.2013 20:52
pyszne jedzonko
iwi 10.07.2013 19:57
Same pyszności.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak