Śledzie korzenne

Śledzie korzenne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • solone płaty śledziowe

    0,5 kg
  • cebula biała

    4 szt
  • koncentrat pomidorowy

    1 pliście uszeczka
  • cukier puder

    2 łyżeczka
  • cynamon

    0,5 łyżeczki
  • liście laurowe Prymat

    5 listków
  • imbir świeży

    3 cm
  • goździki całe

    5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przyprawy zmiel na proszek. Cebulę pokrój w kostkę lub w piórka i zeszklij na oleju. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy i przestudź. Na talerzu ułóż śledzie i posyp je przyprawami. Zostaw na noc w chłodnym miejscu. Następnego dnia płaty pokrój w kawałki i ułóż w dwóch lub trzech warstwach na półmisku, przykryj grubą warstwą cebuli z koncentratem. Udekoruj szczypiorkiem i natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agata1722

14.01.2011 13:02
rewelacyjne

swic

20.08.2010 13:25
Bardzo lubię śledzie!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat