Wiejskie ziemniaczki

Wiejskie ziemniaczki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 średnia
  • koperek

    1/2 pęczka
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • sól

  • ziemniaki młode

  • smalec

    1-2 (ze skwarkami)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrac i ugotowac w posolonej wodzie. Smalec rozpuścic na patelni i zeszklić na nim pokrojona w cienkie plasterki cebulę. Zieleninę drobno posiekać. Odcedzone ziemniaki przełozyc na półmisek, polać cebulą ze smalcem i posypać zielenina. Podawać ciepłe. Latem moja babcia serwowała takie bardzo często.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mala2021

16.02.2012 10:10
dokładnie kubek zsiadłego mleka i pyszny obiad gotowy

Sarenka

12.05.2011 21:38
Oj, jak pieknie wygladaja!

anemon

26.04.2011 11:14
Tak, kwaśne mleko lub maślanka i mamy super jedzenie.

ewa19a

14.03.2011 17:31
super

ZEWA

24.11.2010 20:22
albo maślanki - pyszności lubię takie jedzonko

SmacznaPyza

11.09.2010 20:48
i do tego kubas kwaśnego mleka...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat