Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z klopsikami wieprzowo-kurkowymi z nutką tymianku
Cukinię kroimy w grubą kostkę i przekładamy do miseczki. Dodajemy do niej posiekany tymianek, odrobinę soli i olej rzepakowy. Całość mieszamy, żeby cukinia przeszła zapachem tymianku i była delikatnie słona.
Cebulę obieramy i kroimy w grubą kostkę.
Cebulę, cukinię i klopsiki wieprzowe nadziewamy naprzemiennie na patyki do szaszłyków. Ja zrobiłam wersję dla smakoszy warzyw i na większość szaszłyków nadziałam więcej warzyw niż klopsików, ale można zrobić bardziej mięsną wersję i nadziać większą ilość klopsików.
Szaszłyki układamy na aluminiowej tacce, polewamy niewielką ilością oleju i pieczemy na grillu co pewien czas obracając. Szaszłyki będą gotowe gdy mięso będzie upieczone.
Bardzo polecam to danie, mieszanka aromatów i oryginalny smak jest ucztą dla zmysłów!
SMACZNEGO!