Naleśniki z parówka i kapustą

Naleśniki z parówka i kapustą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • naleśniki

    8 szt
  • żółty ser

    8 plastrów
  • kapusta pekińska

    1/2 główki
  • cebula

    1 mała
  • jabłko

    1 mało
  • sos sałatkowy koperkowy

    1 szt
  • ketchup

  • parówki

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Parówki obrać z osłonek, każdą przeciąć w poprzek na pół a następnie w zdłuż na pół. Kapuste poszatkować, dodać posiekane jabłko i cebule, ew. zieleninę. Przyprawić sosem sałatkowym przygotowanym wg. przepisu na opakowaniu. Na kazdy naleśnik kłaść plaster sera i dwa kawałki parówki, składać na 4 i chwile zapiec w piekarniku lub podgrzać w mikrofali. Do tak przygotowanego naleśnika włozyć porcje surówki, polać ketchupem i podawać na ciepło.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ben-ka

16.05.2012 08:58
takich nie robiłam ale bardzo mi się podoba Twój pomysł.

IZABELA29

10.05.2012 07:43
fajne

eli_555

18.09.2011 23:38
ale fajne danie

Marek6

15.09.2011 21:11
super

caroline1983

29.04.2011 11:00
Oczywiście że mozna dodać inną wędline :)

anemon

29.04.2011 07:55
Fajny pomysł i ładnie zrobione zdjęcie. Myślę, że można zamienić parówki, których nie lubię, inną wędliną? Bardzo podoba mi się Twój pomysł.

Dorota71

24.09.2010 08:07
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat