Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura truskawkowa z białą czekoladą

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki świeże 1 kg
środek żelujący na kg owoców 1
biała czekolada 1
sok z cytryny 1/2
cukier 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura truskawkowa z białą czekoladą

Kroki postępowania

1
Truskawki opłucz, obierz i przesyp do rondla. Rozgnieć tłuczkiem do ziemniaków, dodaj środek żelujący i dokładnie wymieszaj. Doprowadź do wrzenia, dodaj cukier i sok z cytryny i gotuj cały czas mieszając przez ok 5 minut.
Krok 1 - Konfitura truskawkowa z białą czekoladą foto
2
Na koniec dodaj startą na grubych oczkach czekoladę. Zostaw garnek na najmniejszym ogniu i nakładaj wrzącą konfiturę do słoiczków. Od razu zakręć i postaw do góry dnem. Poczekaj aż ostygnie.
Krok 2 - Konfitura truskawkowa z białą czekoladą foto
3
Wyszło mi 5 słoiczków.
Krok 3 - Konfitura truskawkowa z białą czekoladą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 19.06.2013 07:56
bardzo smaczna
Mniam 19.06.2013 07:19
Nie spotkałam się jeszcze z taką konfiturą, ale godna wypróbowania.
zielonamorelka 19.06.2013 00:07
niestety raczej nei uda się zostawić nic na zimę hehe
zielonamorelka 19.06.2013 00:06
na pewno to zrobię w przyszłym tygodniu dla brata!on kocha truskawki i białą czekoladę
Olga_SK 18.06.2013 22:20
dodatek czekolady wszędzie jest dobrym rozwiązaniem :D
Joannasz3190 18.06.2013 21:33
Pyszności, słodkości :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak