Łosoś smażony na maśle z szaszłykiem owocowym :

Łosoś smażony na maśle z szaszłykiem owocowym :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 2 kostki masła do położenia na rybę

  • łosoś dzwonka

    2 szt.
  • truskawki

    12 szt.
  • kiwi

    2 szt.
  • mandarynki

    2 szt.
  • masło

    1 łyżka
  • olej słonecznikowy

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dzwonka z łososia posolić , posypać pieprzem i skropić sokiem z mandarynki .Zostawić na 10 minut. Na patelni rozgrzać olej .Rybę osuszyć z nadmiaru wilgoci i smażyć na rumiano z obu stron . W trakcie kiedy ryba się smaży zrobić owocowe szaszłyki z 1 mandarynki, kiwi i truskawek .Na patelnię z łososiem dodać sok z mandarynki użyty do macerowania ryby i łyżkę masła . Chwilę ogrzewać aż sok lekko odparuje .
Podawać z pieczonymi ziemniakami .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

buksiak12

28.09.2010 14:58
fajnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat